78147

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


R. Polášek (85.71.180.241) --- 21. 6. 2010
Re: cukr 9.90

Hm, ruční okopáváni řepy (krmné) ještě pamatuji z JZD i z pěstování doma na zahradě pro králíky a kozu. Zarůstání nebylo nijak zvlášť tragické, podstatné bylo v první řadě, jak byla půda připravena před setím, kolik měla v sobě semen a oddenků plevelů. A docela bych to přál dnešním bionadšencům, aby taky vzali do ruky motyku a zamakali si stejně jako my kdysi....
Co se týká štěpení cukrů, řekl bych, že dneska by už měly být dostupné na štěpení enzymy. U kyseliny je velké nebezpečí vzniku vysoké hladiny HMF, záleží hodně na konkrétních podmínkách, jak se štěpení provádí. Pokusy invertovat cukr coby krmivo pro včely byly už podstatně dříve, před 20 i více lety, co si pamatuji, končívalo to tím, že po nějakém roce zřejmě výrobci začali šetřit nebo jim něco ujelo a vytvořili krmení s vysokým obsahem HMF a možná i dalších zplodin. To už včelky nevydýchaly a byly zimní úhyny....
Díval bych se po zárukách, aby se i teď nestalo něco podobného....

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 45373


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu